Loading

Vegansk koldskål

svgjuni 1, 2023Månedens Opskrift

Af Mia Thoftdahl Hoelgaard

Det bliver aldrig rigtig sommer i Danmark uden koldskål. Denne syrlige mælkespise er blevet et synonym med varmt vejr og hygge på terassen. Dog er der de senere år kommet et større fokus på den negative indvirkning mælkeproduktion har på miljøet, derfor har jeg fundet denne veganske version af retten frem til de nysgerrige.

Antal: 4 prs
Køkkentid: 40 min.
Ventetid: 1,5 time

Ingredienser:

  • 3 dl neutral plantebaseret yoghurt (Alpro er let at finde i de fleste dagligvareforretninger)
  • 5 dl havremælk
  • 1 vaniljestang el. vaniljesukker
  • 1/4 dl citronsaft
  • 3-4 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Vaniljestangen halveres og puttes i en gryde sammen med havremælken, dette varmes op over middelhøj varme.

Lad dette koge stille op under konstant omrøring. Tilføj sukker, og opløs dette i den varme havremælk.

Sluk for varmen, og hæld havremælken over i en kold beholder.
Stil den i køleskabet.

Når mælkeblanding er kold, skal den hældes op i en stor skål.

Tilføj citronsaft og plantebaseret yoghurt, og pisk med et piskeris, indtil mælken er integreret i yoghurten.

Hvis koldskålen ønskes tykkere, tilsæt blot mere yoghurt, ønskes den tyndere, tilsæt mere havredrik.

Server med kammerjunkere og bær, og nyd sammen med dine nærmeste.

Hav en rigtig dejlig sommer!

Loading
svg
Quick Navigation
  • 01

    Vegansk koldskål